Exposities

Momenteel zijn er in het museumgebouw exposities over historische gebeurtenissen in de Achterhoek, zoals de gevolgen van een wervelstorm.

Erve Kots wil behalve een openluchtmuseum zijn ook uitingen van kunst aan zijn bezoekers aanbieden. Daarom is er tussen de nostalgische gebouwen een modern expositiegebouw geplaatst. Het ontwerp van de architect past qua vormgeving en uitstraling heel goed bij de oude gebouwen. Door het vele glaswerk in het gebouw komt er veel daglicht in de expositieruimtes. Hierdoor komen tentoongestelde objecten zeer goed tot hun recht. Wij ontvangen veel positieve reacties hierover van onze bezoekers.

In het gebouw zijn het hele jaar door exposities te zien, waarbij de doelstelling is om ook nieuwe en bestaande artistieke technieken en vakgebieden tentoon te stellen. U vindt een unieke tentoonstelling van KNIPMUTSEN in de vitrinekasten. Eerder werden er ook sieraden gexposeerd. Momenteel is er een replica te zien van een originele schoenlapperswerkplaats die zeer de moeite waard is. Er staat ook een verzameling antieke kinderwiegen.

Op het aanwezige TV-scherm kun je films oproepen die ook een relatie hebben met de plattelandscultuur.

Andere getoonde voorwerpen hebben een relatie met de plattelandscultuur uit vroegere tijden.