Verken de Grolse Linie

Dichtbij Openluchtmuseum Erve Kots ligt de Engelse Schans, die in 1627 onderdeel was van de belegering van Grol. Deze schans is geheel in ere hersteld. Bij de schans is een hoge uitkijktoren gebouwd van waaruit men een indrukwekkend uitzicht heeft op de omgeving.Vanaf een plateau op een hoogte van 20 meter heeft u een mooi uitzicht op een deel van de Grolse Linie en de verdedigingswerken.

 

30006tkip.jpg

 

Lekker op pad

Bij het museum zijn wandel- en fietsroutes met als vertrekpunt Erve Kots beschikbaar, waarmee u delen van de Grolse Linie kunt verkennen.

In 2013 werden door de museumstichting een aantal bijzondere wandeltochten worden georganiseerd onder de vlag van de KNBLO. Dit is een sportorganisatie die zich o.a bezig houdt met het (laten) organiseren van wandeltochten, die aan speciale voorwaarden moeten voldoen die de KNBLO stelt aan de Museumstichting, die lid is van de KNBLO.

Meer gegevens over onze wandeltochten zullen nader bekend worden gemaakt.

Ook in 2014 zullen er weer wandeltochten worden georganiseerd; dan kunt u weer genieten van het fraaie natuurschoon in het buitengebied tussen Lievelde, Zieuwent en Groenlo.

De wandeltochten zullen tijdig op deze site worden aangekondigd.